Toborzó

Toborzó

Van egy álmunk?

A Zsámbéki-medence településeit egyenletes minőségű, időjárásnak nem kitett utak kötik össze, illetve veszik körül, melyek mind a külterületi, mind a belterületi szakaszokon jól kijelzettek. Az utak fasorokkal szegélyezettek, itt-ott árnyékos pihenők várják a megfáradt túrázókat, ahol pihenés közben információs táblákról tájékozódhatnak a közeli és távolabb látható értékekről. Az utak mentén nincs hulladék és kóbor kutyáktól sem kell tartani. A falukban legalább egy központban lévő információs táblát találunk a kapcsolódó zöldútról, az építészeti illetve természeti értékekről, és további információkat (étterem, bicikliszerviz, szálláshely, tanösvény, helyi piac, helyi kulturális ajánlat, látogatható műterem, gazdaság, stb.).

A tájékozódást segíti egy központi információs pont, kiadványok, térképek nyomtatott és online formában.

A Zsámbéki-medence lakói jól ismerik, a magukénak tekintik, és használják az utakat: sportolásra, kirándulásra, iskolai tanóra-, óvodai foglalkozások, táborok keretében gyalogosan, biciklivel, lóháton, (esetleg sífutva). Felismerik, hogy nem kell több órát utazni ahhoz, hogy néhány órára kikapcsolódjanak a szabadban, hiszen a gyönyörű helyen, ahol élnek erre minden lehetőség adott.

Közösségek jönnek létre, melyek tagjai rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket is ide csábítják egy-egy túra alkalmából! Ezáltal a térségben megjelenik egy nem tömeges, kulturális és természetjáró turizmus. A helybeliek és a vendégek igényeire kiépül a minőségi turisztikai és vendéglátó szolgáltatásoknak egy hálózata.

A Budavidék Zöldút Szövetség szervezi az utak fejlesztését, karbantartását, és évente a már megszokott és népszerű közös túrát. Tevékenységében sok és erős civil szervezettel, elkötelezett önkéntesekkel, a szelíd turizmusban érdekelt vállalkozásokkal, gazdálkodókkal és hosszú távú, harmonikus településfejlesztésben gondolkodó önkormányzatokkal működik együtt.

A Pest Megyei Bíróság elfogadta kérelmünket, és közhasznú társadalmi szervezetként nyilvántartásba vette a Budavidék Zöldút Szövetséget. Már van egy maroknyi lelkes önkéntesünk.

A test tehát készen áll, már csak élettel kell megtöltenünk és akkor valóra válhat az álmunk!

Várjuk a tagok, illetve a pártoló tagok csatlakozását, akik tagdíj fizetéssel, (illetve előbbiek önkéntes munkával is) hozzájárulnának működésünkhöz, céljaink eléréséhez. Tag és pártoló tag lehet bárki (magánszemély, vállalkozás, önkormányzat) aki a Szövetség alapszabályát elfogadja. Alakuló ülésünkön az alábbi tagdíj mértékeket fogadtuk el:

  • rendes tag: magánszemély: 3.000 Ft, szervezet: 10.000 Ft
  • pártoló tag: egységesen minimum 10.000 Ft

Ezenkívül természetesen bármilyen adományt fogadunk, akár pénzben, akár termék vagy szolgáltatás formájában, melyek segítenek minket feladataink végzésében.

Legfontosabb előttünk álló feladatok, melyekre célzottan is várunk felajánlásokat, önkénteseket:

  • útjelző oszlopok állítása
  • Budajenő-Páty szekérút melletti zöldút sáv kialakítása (Telki terület)
  • hidak javítása, karbantartása
  • honlap fejlesztés, üzemeltetés

Kérjük, ha támogatni szeretnének/szeretnétek minket akár állandó, akár eseti jelleggel vegyék/vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

Elérhetőségeink: +36303833047 (Láng Noémi)